Světy Duny (2003)

Niektorí spisovatelia vytvárajú nové svety, iní dajú zrod celým vesmírom. V priebehu desiatok rokov od svojho vydania sa Duna Franka Herberta stala pravdepodobne najpredávanejším a určite najznámejším vedecko-fantastickým románom, aký bol kedy napísaný. Ako sa teda bývalý novinár námorníctva zo štát...

Info

Slov. názov Světy Duny
Orig. názov The Worlds of Dune: The Places and Cultures that Inspired Frank Herbert
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Niektorí spisovatelia vytvárajú nové svety, iní dajú zrod celým vesmírom. V priebehu desiatok rokov od svojho vydania sa Duna Franka Herberta stala pravdepodobne najpredávanejším a určite najznámejším vedecko-fantastickým románom, aký bol kedy napísaný. Ako sa teda bývalý novinár námorníctva zo štátu Washington dostal k napísaniu románu, ktorý dobyl svet? A ako ho dokázal doslova natlačiť toľkými vrstvami rôznych mýtov a myšlienok? Herbertovu bezhraničnú predstavivosť podnecovala závratná škála najrôznejších myšlienok, od klasických dejín po najmodernejšiu vedu, od environmentalizmu po zenovú filozofiu, od arabských textov až po Shakespearove tragédie. Kniha Svety Duny, ktorá začína pri Arrakise a pokračuje jednou planétou po druhej, ponúka hlboký vhľad do Herbertovho vesmíru, podrobne popisuje najrôznejšie aspekty, ktoré do svojho epického diela zakomponoval, av neposlednom rade slúži aj ako obrazovo pestrý sprievodca touto nadčasovou sci-fi. .
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: február 2024

Vo februári sme sa dočkali hneď niekoľkých skvelých šťavnatých noviniek, ale pár reprintov. Výber tých najlepších knižných a komiksových kúskov za fenruár 2024 je tu! :)

0 komentárov