Ukážka: Fonda Lee - Nefritová válka

Minulý týždeň vydal brnenský Host román Nefritová válka, druhý diel skvelej série Sága Zelených kostí.
cyberstorm
Filmová história scifi
Nefritová válka. Prvé české vydanie (Host, 2024)
Nefritová válka. Prvé české vydanie (Host, 2024) / Zdroj Disclaimer
Druhý diel oceňovanej ságy prináša boj o rodinu, česť aj nadvládu nad celou metropolou.
Neľútostný spor o nadvládu nad hlavným mestom a zásobami zázračného nefritu, ktorý po stáročia dodáva vycvičeným Zeleným kostiam nadprirodzené schopnosti, pokračuje a narastá do nových rozmerov.
Medzitým sa za hranicami Kekonu schyľuje k vojnovému konfliktu a o ostrovný národ sa začnú zaujímať mocné cudzie vlády aj zločinecké syndikáty. Nefrit, najcennejší zdroj Kekonu, im totiž môže priniesť obrovské bohatstvo — alebo prepožičať výhodu potrebnú na zrazenie konkurencie na kolená.
Rodina Kaulov, ohrozená zo všetkých strán, musí uzavrieť nové, nebezpečné spojenectvo, stretnúť sa s nepriateľmi v najtemnejších uličkách aj najvyšších mrakodrapoch. A dokonca odložiť vlastnú česť v záujme prežitia klanu - a všetkých Zelených kostí na Kekonu.

Fonda Lee
_
Fonda Lee (1979) je kanadsko-ázijská autorka sci-fi a fantasy. Narodila sa a vyrastala v Calgary v Kanade. Po škole navštevovala Stanfordskú univerzitu, kde získala titul v oblasti obchodu a manažmentu. Predtým, ako sa stala spisovateľkou na plný úväzok, pracovala ako firemná strategička. Venuje sa bojovým umeniam, v ktorých drží čierny pás.
Jej prvými príspevkom do oblasti fantastiky boli YA scifi romány Zeroboxer (2015) a dvojica kníh Exo (2017) a Cross Fire (2018). Za svoju prvú knihu pre dospelých Jade City z r. 2017 (č. ako Nefritové město (Host, 2022)) získala World Fantasy Award a objavila sa aj medzi autormi 100 najlepších fantasy kníh všetkých čias podľa časopisu Time. Na úspech nadviazala v roku 2019 románom Jade War a sériu zakončila v roku 2021 knihou Jade Legacy.
Lee za svoju pomerne krátku literárnu činnosť získala mnohé ocenenia. Je trojnásobnou víťazkou ceny Aurora (kanadská národná cena za sci-fi a fantasy) a niekoľkonásobným finalistom cien Nebula Award, Locus Award a Oregon Book Award. (Wiki, Host)


Fonda Lee – Nefritová válka
Pôvodný názov: Jade War (2019)
Séria: Sága Zelených kostí #2
Vydavateľstvo: Host
Rok vydania: 2024
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 648
Väzba: brožovaná/mäkká
Preklad: Filip Drlík
ISBN: 978-80-275-1828-9
Odkazy:
Logo nakladatelství Host Logo nakladatelství Host
Logo nakladatelství Host Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB