Moc (2012)

Prvá kniha z kultovej série Verní a padlí od uznávaného autora fantasy Johna Gwynna. Mladý Corban sa závistivo pozerá, ako sa z chlapcov stávajú muži, a učia sa umeniu vojny. Sám už túži držať meč a kopije, aby chránil ríšu svojho kráľa. Ten deň však nastane skôr, ako čakal. Až vo chvíli, keď str...

Info

Slov. názov Moc
Orig. názov Malice
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Prvá kniha z kultovej série Verní a padlí od uznávaného autora fantasy Johna Gwynna. Mladý Corban sa závistivo pozerá, ako sa z chlapcov stávajú muži, a učia sa umeniu vojny. Sám už túži držať meč a kopije, aby chránil ríšu svojho kráľa. Ten deň však nastane skôr, ako čakal. Až vo chvíli, keď stratia tých, ktorých miloval, zistí, aká je skutočná cena odvahy. Kontinent Vyhnancov má krvavé dejiny plné stretov medzi armádami ľudí a obrov, kde zem sčernala ich preliatu krvou. Aj keď boli kmene obrov pred dávnymi vekmi porazené, ich dobyté pevnosti doteraz chátrajú po celej krajine. Teraz sa však obri znovu prebúdzajú, kamene ronia krv, a dokonca sa objavili aj obrovské plazy. Tí, ktorí ešte dokážu čítať znamenia, vidia prichádzať hrozbu oveľa väčšiu, než boli dávne vojny. Svet zahalí žiaľ, anjeli a démoni sa chystajú na bojové pole. Potom prepukne vojna, ktorá ukončí všetky vojny. Kráľ Aquilus zvoláva ostatných kráľa na snem, aby v naliehavej dobe vytvoril alianciu. Proroctvo hovorí, že temnota i svetlo budú mať každý svojho šampióna - Čierne slnko a Jasnú hviezdu. Bolo by múdre ich oboch nájsť, lebo ak sa Čiernemu slnku podarí vystúpiť na trón, všetky nádeje a sny ľudstva sa premenia na prach.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2023: Prekladová Fantasy tvorba

Najlepšie dospelácke fantasy knihy za rok 2023 v slovenskom a českom preklade! A že ich teda nie je málo! Ktoré z nich ste čítali vy?

0 komentárov

Knihy mesiaca: máj 2023

Najzaujímavejšie tituly mesiaca máj :)

0 komentárov