Mordie (2020)

Tajnosti a mŕtvoly sú skryté v katakombách pod Mordiou. V chudobnej štvrti tohto nebohého mesta zničeného morom žije s rodičmi mladý chlapec Natan Treeves. Zarába si na skromnú obživu zbieraním a predajom pokladov zo Živúceho bahna. Ako iní chlapci hľadá kúzelné položivé tvory, ktorí sa v ňom rodia....

Info

Slov. názov Mordie
Orig. názov Mordew
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Tajnosti a mŕtvoly sú skryté v katakombách pod Mordiou. V chudobnej štvrti tohto nebohého mesta zničeného morom žije s rodičmi mladý chlapec Natan Treeves. Zarába si na skromnú obživu zbieraním a predajom pokladov zo Živúceho bahna. Ako iní chlapci hľadá kúzelné položivé tvory, ktorí sa v ňom rodia. Nie je to práve šťastný život, ale môže byť aj horšie – jedného dňa matka Natana predá tajomnému Pánovi. Pán je majstrom mágie a nespochybniteľným vládcom Mordie. Udržuje mesto v chode pomocou komplikovaných mechanických strojov, napriek tomu však Mordiu sužuje neustále vlhko, slaná morská triešť preniká múrmi prístavných domov, žiadny kus oblečenia nebýva suchý a ulice zmáča vytrvalý dážď. Moc Pána za Mordie je veľká, nie však nekonečná. To pozná, keď sa stretne s Natanom. Napriek strachu a chudobe vládne chlapec väčšou silou, než akú kedy Pán poznal. Dokázal by zničiť všetko, čo Pán doteraz vybudoval, len keby vedel, ako ju používať. Tak začne Pán spriadať zákerné plány. Nathan musí čeliť zradám, tajomstvám i pomstychtivému mestu, kde bol zavraždený Boh a kde vládne temnota… VITAJTE V MORDII! A zabudnite na všetko, čo ste si doteraz mysleli o temnej fantasy. Alex Pheby otvára v Mordii bránu do novej dimenzie žánru.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2023: Prekladová Fantasy tvorba

Najlepšie dospelácke fantasy knihy za rok 2023 v slovenskom a českom preklade! A že ich teda nie je málo! Ktoré z nich ste čítali vy?

0 komentárov

Knihy mesiaca: november 2023

November sa nám riadne rozrástol. Napriek tomu, písmenkáče, bublinkáče a celkovo papieráče za minulý mesiac :)

0 komentárov

Ukážka: Alex Pheby - Mordie

Ukážka z fantasy novinky Mordie od Alexa Pheba, ktorú nedávno vydalo vydavateľstvo Planeta9.

0 komentárov