Mijazaki a jeho svět (2018)

Hajao Mijazaki vyrastal v postapokalyptickej atmosfére Japonska po atómových útokoch na Hirošimu a Nagasaki. Práve tu sa rodí jedna z interpretačných línií knihy, ktorá vydarene kombinuje režisérovu biografiu s výkladom jeho filmov a prináša množstvo detailov o Mijazakiho živote, inšpiráciách či tém...

Info

Slov. názov Mijazaki a jeho svět
Orig. názov Mijazaki a jeho svět
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Hajao Mijazaki vyrastal v postapokalyptickej atmosfére Japonska po atómových útokoch na Hirošimu a Nagasaki. Práve tu sa rodí jedna z interpretačných línií knihy, ktorá vydarene kombinuje režisérovu biografiu s výkladom jeho filmov a prináša množstvo detailov o Mijazakiho živote, inšpiráciách či témach, či už ide o silné hrdinky, environmentálne nočné mory, alebo vízie utopických spoločností. Mijazakiho kultové snímky ako Môj sused Totoro, Princezná Mononoke alebo Cesta do fantázie otvorili Západu umenie japonskej animovanej tvorby a dodnes ovplyvňujú celosvetovú popkultúru od komiksov po videohry. Odpoveď, prečo je práve Mijazaki taký vplyvný, ponúka kniha, ktorá podľa mnohých patrí k zásadným publikáciám, ktoré čitateľov zoznamujú so svetom anime a mangy.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2023: Prekladová Fantasy tvorba

Najlepšie dospelácke fantasy knihy za rok 2023 v slovenskom a českom preklade! A že ich teda nie je málo! Ktoré z nich ste čítali vy?

0 komentárov