Ukážka: Kristýna Sněgoňová - Na konci vesmíru (Legie #9)

Nová Legie už klope na dvere..no dobre, Aga ich práve vyvalila...a preto to chce ukážku z knihy ;)
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Na konci vesmíru. Prvé vydanie (Epocha, 2023).
Na konci vesmíru. Prvé vydanie (Epocha, 2023). / Zdroj Disclaimer
Tak ďaleko ako tentoraz sa posádka Vzdorujúcej ešte nikdy nevypravila – mimo územia enlilov, churitov a ďalších veľkých civilizácií. Starý spojenec má však problém, a keď o niečo požiada vedec z prastarej rasy, po ktorej technológii pasie váš najväčší nepriateľ, neváhate ani chvíľu. Obzvlášť pokiaľ sa na vás obráti ako na svoju jedinú nádej.
Lenže tentoraz by sa možno chvíľa váhania vyplatila, pretože táto cesta vedie k tajomstvám, ktoré ľuďom otvoria úplne nové obzory. A s nimi aj nečakané hrôzy. Ale bez toho by to snáď ani nebolo ono.
Zatiaľ čo sa Légia pripravuje na oslobodenie Zeme, kapitán Moravec a jeho posádka sa musí vydať až na samotný koniec vesmíru.


Kristýna Sněgoňová
_
Kristýna Sněgoňová je tak trochu záhadná žena, mladá spisovateľka, ktorá sa pred niekoľkými rokmi vynorila odnikiaľ, aby následne začala s prehľadom víťaziť v žánrových súťažiach a dobývať jednu cenu za druhou. Je niekoľkonásobnou Lady Řádu fantasy aj Nositeľkou meča, víťazkou Ceny Karla Čapka a držiteľkou Mloka, rovnako ako súťaží typu Vidoucí a iných.
Svoju literárnu kariéru začala výhrou v súťaži O brahmíní vemeno poviedkou Zrůdy by měly držet spolu (2009) a po tvorivej pauze, počas ktorej sa venovala športu, napísala nespočet poviedok a noviel, pretože ocenenie vemenom zaväzuje. Pre radosť svojej rodiny z Vaultu šílené brahmíny napísala aj poviedku, ktorá sa stala základom pre Krev pro rusalku - volala sa Krvavý kožíšek a vzbudila vtedy len všeobecné sklamanie, že sa nejedná o dievčenské román o strate panenstva. Jej diela sú k nájdeniu v mnohých zborníkoch, v časopise Pevnost sa prvýkrát objavila ako víťazka súťaže Vidoucí s poviedkou Zadostiučinění (Pevnost 03/2015), v roku 2017 si to zopakovala s poviedkami O snílcích a snovačích (Pevnost 03/2017) a Sobotní směna (Pevnost 12/2017). Jej poviedky sa stále pravidelnejšie objavujú aj v antológiách, ako napríklad Ve stínu Říše (2017), kde ohromila a vydesila príbehom Na vlastní kůži, alebo vo voľnom pokračovaní antológie Ve stínu apokalypsy (2018).
V súčasnosti sa spolu s Františkom Kotletom podieľa na románovej sérii Legie. (epocha.cz)



Kristýna Sněgoňová - Na konci vesmíru
Séria: Legie (#9)
Vydavateľstvo: Epocha
Rok vydania: 2023
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 376
Väzba: mäkká / brožovaná
Obálka: Jiří Arbe Miňovský
Ilustrácie: Lenka Tarwari Jandová
ISBN: 978-80-278-1355-1
Odkazy:

Vydavateľstvo Epocha.
Vydavateľstvo Epocha. / Zdroj Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB