Jak ulovit malou štiku (2019)

Román okorenený hryzavým humorom, magickým realizmom a fínsko-laponskou mytológiou. Elina Ylijaaková sa rovnako ako každé leto vracia do rodného východného Laponska. Má tri dni na to, aby tam ulovila malú šťuku. Lenže tôňu stráži zákerný vodný prízrak, čoskoro sa objavujú ďalšie prastaré stvorenia ...

Info

Slov. názov Jak ulovit malou štiku
Orig. názov Pienen hauen pyydystys
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Román okorenený hryzavým humorom, magickým realizmom a fínsko-laponskou mytológiou. Elina Ylijaaková sa rovnako ako každé leto vracia do rodného východného Laponska. Má tri dni na to, aby tam ulovila malú šťuku. Lenže tôňu stráži zákerný vodný prízrak, čoskoro sa objavujú ďalšie prastaré stvorenia a Elinina rybárska výprava sa premieňa na boj na život a na smrť. Do toho všetkého musí vyriešiť svoj komplikovaný vzťah s miestnym umelcom. Z močiara v tundre vyliezajú podivuhodné neznáme bytosti pripomínajúce stroje, ktoré ktosi dávno spustil a dnes už ich nikto nedokáže vypnúť. Do kuchyne sa vláma rarach a zje včerajšiu polievku, stovky rokov stará démonka nájde nový príbytok v tele starostu. Ako uloviť malú šťuku je jazykovo vybrúsený, mnohovrstevný román. Skrýva v sebe príbeh s detektívnou zápletkou, okorenený hryzavým humorom, magickým realizmom a fínsko-laponskou mytológiou, ale aj milostnú drámu i nemilosrdnú kritiku súčasného životného štýlu s negatívnym dopadom na životné prostredie.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: marec 2024

Aké zujímavé knihy vyšli v marci? Romány, poviedkové zbierky, komiksy či manga, všetkého máme dosť a určite si z nášho zoznamu vyberiete :)

0 komentárov