Návrat trpaslíků - Kniha I. (2021)

Najotrlejší bojovníci vo fantasy sú späť! Skrytá krajina je o stovky cyklov staršia, dávne hrdinské činy sa stali námetom legiend a život ide ďalej. Trpaslík Goïmron sa živí ako gemmarius, ale jeho skutočnou vášňou je história – každý útržok o slávnej minulosti trpasličích kmeňov, každý záznam a art...

Info

Slov. názov Návrat trpaslíků - Kniha I.
Orig. názov Die Rückkehr der Zwerge 1
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Najotrlejší bojovníci vo fantasy sú späť! Skrytá krajina je o stovky cyklov staršia, dávne hrdinské činy sa stali námetom legiend a život ide ďalej. Trpaslík Goïmron sa živí ako gemmarius, ale jeho skutočnou vášňou je história – každý útržok o slávnej minulosti trpasličích kmeňov, každý záznam a artefakt si zaslúži miesto v jeho zbierke. Jeho najväčším snom je vydať sa skúmať historické pramene za učencov do Enaika, zatiaľ ale môže iba hľadať poklady v obchodíku s kuriozitami. A práve pri jednom takom nákupe Goïmron nečakane narazí na ručne písané záznamy o osudoch samotného Tungdila Zlatorukého. Záznamy tak detailné, že ich musel naozaj spísať Tungdil osobne. A hoci by Goïmrona a hrdinského trpasličieho velikána malo deliť celé milénium, posledný záznam v denníku údajne vznikol nedávno. A tak sa Goïmron rozhodne, že Tungdila nájde. To však ešte netuší, do akých intríg sa on a jeho spoločníci pri svojom hľadaní zapletú as ako mocnými nepriateľmi sa stretnú. Čo by to ale boli za trpaslíkov, keby ich vrodená tvrdohlavosť nehnala v ústrety aj tým najväčším výzvam?
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: máj 2024

Vonku tridsiatky a prázdniny už klopú na dvere. Ak váhate, čo si počas začínajúceho leta prečítať, máme pre vás pár tipov z májovej nádielky :)

0 komentárov