Helikonie: Jaro (1982)

Na Helikónii, planéte obiehajúcej okolo binárnych sĺnk, trvá Veľký rok tritisíc rokov pozemského času: ľudská civilizácia sa vzmáha zjari, prekvitá počas obdobia leta a takmer zaniká s nástupom zimy, ktorá pretrváva po mnoho ľudských generácií. Práve prichádza jar a Helikónia sa pomaly prebúdza z pr...

Info

Slov. názov Helikonie: Jaro
Orig. názov Helliconia Spring
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Na Helikónii, planéte obiehajúcej okolo binárnych sĺnk, trvá Veľký rok tritisíc rokov pozemského času: ľudská civilizácia sa vzmáha zjari, prekvitá počas obdobia leta a takmer zaniká s nástupom zimy, ktorá pretrváva po mnoho ľudských generácií. Práve prichádza jar a Helikónia sa pomaly prebúdza z predlhého zovretia mrazu. Kmene rovníkového kontinentu vychádzajú z úkrytov, v ktorých zdecimované na minimum prečkali nepriaznivú klímu a opätovne začínajú súperiť o nadvládu nad planétou s divokými tvormi chladu – fagormi. A v jednej z jeho dedín, Oldorandu, znovu objavujú remeslá, obchod, poľnohospodárstvo, mince aj nové rozmery medziľudských vzťahov. Román Helikónia: Jar je úvodným zväzkom skvelej helikónskej trilógie, monumentálnej ságy, ktorá presahuje všetko, čo doteraz napísal jeden z najväčších majstrov imaginácie žánru science fiction.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: november 2023

November sa nám riadne rozrástol. Napriek tomu, písmenkáče, bublinkáče a celkovo papieráče za minulý mesiac :)

0 komentárov

Ukážka: Brian W. Aldiss - Helikonie: Jaro

Helikonia: Jar vyšla v českom preklade už dva krát. Najnovšie tretie vydanie prichádza v pevnej väzbe, s papierovým obalom a s prísľubom vydania aj ďalších dvoch častí.

0 komentárov