Klíčotepci (2022)

Strhujúce finále trilógie Záhutia uzatvára príbeh oceňovaných románov Čaropisci a Svetatvorcovia. Sancie, Klef a Berenika už čelili mnohým zákerným nebezpečenstvám. Tentoraz však nestojí proti barónom lúpežných korporácií ani proti nesmrteľnému hierofantovi, ale proti entite, ktorej vedomie zaberá p...

Info

Slov. názov Klíčotepci
Orig. názov Locklands
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Strhujúce finále trilógie Záhutia uzatvára príbeh oceňovaných románov Čaropisci a Svetatvorcovia. Sancie, Klef a Berenika už čelili mnohým zákerným nebezpečenstvám. Tentoraz však nestojí proti barónom lúpežných korporácií ani proti nesmrteľnému hierofantovi, ale proti entite, ktorej vedomie zaberá polovicu sveta — entite používajúcej skribovaciu mágiu nielen na upravovanie neživých predmetov, ale tiež na ovládanie ľudských myslí. Aby s ňou vôbec dokázali bojovať, pomocou skribovacej technológie premenili seba i svojich spojencov na armádu, akú ľudstvo ešte nevidelo. Spoločnými silami oslobodili aspoň niektoré vazaly nepriateľa, a dokonca porazili niekoľko jeho strašných strojov schopných meniť realitu. Napriek ich úsiliu však nepriateľ pokračuje v neľútostnom ťažení za svojím hlavným cieľom: prastarými, dávno stratenými dverami do jadra všetkého stvorenia. Sancie a jej priatelia majú poslednú možnosť tohto neporaziteľného protivníka zastaviť. Nepriateľ však môže mať v ich radoch špióna - av rukáve posledný trik. Ak chcú Sancie, Klef a Berenika získať aspoň malú šancu na víťazstvo, musia priniesť väčšiu obeť ako kedykoľvek predtým.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2023: Prekladová Fantasy tvorba

Najlepšie dospelácke fantasy knihy za rok 2023 v slovenskom a českom preklade! A že ich teda nie je málo! Ktoré z nich ste čítali vy?

0 komentárov

Knihy mesiaca: november 2023

November sa nám riadne rozrástol. Napriek tomu, písmenkáče, bublinkáče a celkovo papieráče za minulý mesiac :)

0 komentárov