Ukážka: Marie Domská – Nejasné hranice

Česká scifi tvorba dostala nový prírastok v podobe Nejasných hraníc, prvého zväzku cyklu Kchrat od Marie Domskej.
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Nejasné hranice. Prvé vydanie (Host, 2024)
Nejasné hranice. Prvé vydanie (Host, 2024) / Zdroj Disclaimer
Dokážu dve úplne odlišné civilizácie žiť v mieri?
V roku 2138 sú ľudia slabou, bezvýznamnou civilizáciou, slepo tápajúci na okraji šatchranskej ríše. Z ničoho nič sa ale ich núdzový signál ozve z miest, kde by rozhodne nemali byť. Vesmírny vojak Kchrat sa napriek rozkazu, že má ľudskú loď aj s posádkou zanechať svojmu osudu, vydá vrak preskúmať. Na mieste nájde nielen znepokojujúce stopy, ktoré prezrádzajú, že ľudia nemusia byť takí nevinní, ako sa tvária, ale aj jednu preživšiu.
Radová navigátorka Erin Marthenová sa tak zrazu ocitá vydaná napospas cudzincovi, ktorý pripomína monštrum ako vystrihnuté z hororu. Aby však zabránila vojne a raz sa dostala domov, musí sa uprostred cudzej civilizácie naučiť správať ako zodpovedná veľvyslankyňa. Ale sú ľudia vôbec schopní a ochotní komunikovať s mimozemskými desivými netvormi? Alebo má každá strana svoje hranice?
Marie Domská
_
Marie Domská (1982) pochádza z Hulína, v súčasnej dobe žije v Čiernej Hore neďaleko Brna. Vyštudovala učiteľstvo a učí angličtinu na strednej škole, vedľa toho sa venuje nechtovému dizajnu.
Písať začala v pätnástich rokoch prevažne fantasy. Debutovala románom Sivá krev (2023). V poslednej dobe sa venuje skôr sci-fi a jej poviedky sa od roku 2018 pravidelne objavujú v časopisoch XB-1, Pevnosť či v antológiách Mlok a niekoľkokrát zvíťazili v Cene Karla Čapka. Román Nejasné hranice je prvým dielom z cyklu Kchrat. Druhú časť s názvom Skryté ultimátum pripravuje vydavateľstvo Host na jeseň 2024. (Host)

Marie Domská – Nejasné hranice
Séria: cyklus Kchrat #1
Vydavateľstvo: Host
Rok vydania: 2024
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 456
Väzba: mäkká / brožovaná
ISBN: 978-80-275-2013-8

Odkazy:

Logo nakladatelství Host Logo nakladatelství Host
Logo nakladatelství Host Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB