Tisícka sĺnk prináša veľmi pôsobivé - hoci krátke - sci-fi filmy

Z čista jasna sa na YouTube objavila prvá šestica krátkych filmov od štúdia BlackMilk, za ktorých stojí najmä španielsky kameraman a tvorca MacGregor. Pôsobivé krátke sci-fi filmy sú plné zaujímavých nápadov, ktoré vám určite budú evokovať mnohé klasické diela.
Podporte scifi.sk
Pred nejakým týždňom štúdio BlackMilk vydalo prvý trailer na svoju čerstvú antológiu krátkych sci-fi filmov, ktoré sa mali čoskoro objaviť na webe. Nečakali sme dlho - dnes sa tak stalo - a vy si spolu s nami môžete vychutnať prvú šesticu z týchto naozaj pôsobivých a krásne natočených filmov. Spája ich jednak vízia originálnych námetov (ok, možno nie až tak originálnych, pretože v dnešnom svete sme už asi všetko videli a zažili), ale najmä ich neuzavretá dejová linka, ktorá končí mnohdy priamo v momente bez rozuzlenia, a tak necháva samotné fantazírovanie o nasledujúcich krokoch hrdiniek a hrdinov na diváctve. Joj, ako nám to chýbalo! (Európska príbehová škola sa nezaprie.)

"Predstav si, že tlupa sci-fi fanatikov by len tak posedávala, zatiaľ čo náš obľúbený žáner zapadá prachom. Sme filmoví tvorcovia s cieľom: obnoviť originálne provokujúce, myseľ prekrúcajúce sci-fi, na ktorom sme vyrastali." - Macgregor

Poďte sa teda preniesť na nové nepoznané planéty, stretnúť neznáme bytosti a ponoriť sa do duše osudov jednotlivých postáv v týchto filmoch. (Nebojte, najdlhší má 5 minút, takže to budú krásne jednohubky pred spaním.)
Ice - Celý záznam - Ľad Disclaimer
Red - Celý záznam - Červená Disclaimer
Exodus - Celý záznam - Exodus Disclaimer
Deal - Celý záznam - Dohoda Disclaimer
Bug - Celý záznam - Nákaza Disclaimer
Tomorrow Land - Celý záznam - Krajina zajtrajška Disclaimer
Tak, čo na to hovoríte? Lepšie ako Love, Death and Robots? A tešíte sa na ďalšie časti? Dokopy ich má byť podľa oficiálnej stránky 22. <3

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB