Diskusia 1/1: Spravodlivosť

Filmová história scifi

Diskusia

Veles
Pekne kruté, oko za oko, také mám rád :) Nejako mi teraz nenapadá nič čo by som vytkol. Mohlo to byť dlhšie, trochu viacej pozadia, ale tu to nebolo treba, všetko bolo dobre vysvetlené. Za mňa teda super :)
08.07.2024
Marco Ottra
Uf, no, drsné. Mne to úplne neprišlo ako oko za oko, preto by som pre racionalizáciu chovania ducha Lucie potreboval hlbší kontext. Keby to bola pomsta za vlastné dieťa, aj tak by mi prišlo extrémne, ale viac by som to chápal. Tu už ani nejednala v afekte.
Inak to bolo napísané veľmi dobre, fajn nápad, ale ten záver na mňa pôsobil len ako útok na prvú signálnu, ako u čitateľa na konci vyvolať šok.
09.07.2024
Veles
Ono keď sa na to pozrieš z pohľadu chladnej, krutej logiky, tak to zmysel dáva.
Ak by podrezala jeho, dosiahla by satisfakciu, ale koľko by to trvalo? S podrezaným hrdlom by veľa bolesti neprecítil, ak by sa bodol do srdca či hlavy ešte menej, to by bolo takmer bezbolestné. Keď ale zaútočíš na rodinu, znásobuješ utrpenie a bolesť. Ak by podrezala Vlada, nemalo by to ten efekt. Iste, chvíľu by ho ľutoval, bol by vystrašený, ale podľa mňa by sa rýchlo z toho dostal. Ona ale zaútočila na to (pravdepodobne) jediné, čo mal naozaj rád. A v istom zmysle je to pomsta za dieťa, akurát ona pomstila svojich rodičov tým, že jeho pripravila o dcérku.
09.07.2024
Marco Ottra
Chápem, ako to myslíš a čiastočne súhlasím, ale neviem si úplne predstaviť aplikáciu logiky, keď ide o vraždu dieťaťa. Keby to spravila jej psychicky zničená matka, možno, alebo keby v texte bolo niečo, vďaka čomu by som pochopil, prečo by toho Lucia bola schopná. Brutalita tej vraždy, nejaký jej povahový rys, trauma z detstva, whatever. Ale to sú už len také mudrlantské reči, keď sa akože hrám na kritika. :) Poviedka určite dobrá!
09.07.2024
BlackTom
Akože super ako vždy, ale ten koniec šokoval aj mňa :D
11.07.2024
Olex
Ahoj,
tejto poviedke neverím, ani jej názvu neverím, nesadla mi. Ak sa nad tým zamyslím, tak zabiť dieťa by dokázala ťažko psychicky chorá žena, zlá a bezcitná žena, možno žena v afekte? (ak je to reakcia na vraždu jej dieťaťa). Veľmi neuveriteľná je pre mňa predstava ženy, ktorá zavraždí dieťa, a to ešte ako pomstu servírovanú za studena. Nedržala som tam nikomu palce, len mi bolo ľúto dievčatka.
31.07.2024
Ray Janonoff
Súhlasím s Marcom, chýba tam dôvod, prečo nie je Lucia normálna. Takto nemá čitateľ dôvod sa pokúšať ju pochopiť - a asi málokto sa riadi v živote tak chladnou logikou, aby s Luciou sympatizoval.
Alebo nám Scarecrow hovorí, že každý človek môže byť zlý? Aj v tom prípade by bol dobrý dôvod.
31.07.2024

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.