Nova (1968)

Píše sa 32. storočie. Ľudstvo dávno žije na stovkách svetov celej galaxie. Každý človek má už od detstva implantované zástrčky, ktorými sa môže napojiť do akéhokoľvek stroja a ovládať ho priamo, svojim mozgom a nervami. Len jedno sa nezmenilo: ľudská povaha. Stále sa súperí o peniaze a moc. A najcen...

Info

Slov. názov Nova
Orig. názov Nova
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Píše sa 32. storočie. Ľudstvo dávno žije na stovkách svetov celej galaxie. Každý človek má už od detstva implantované zástrčky, ktorými sa môže napojiť do akéhokoľvek stroja a ovládať ho priamo, svojim mozgom a nervami. Len jedno sa nezmenilo: ľudská povaha. Stále sa súperí o peniaze a moc. A najcennejším zdrojom tohto vesmíru je záhadný illyrion, látka, ktorá umožňuje medzihviezdne cesty aj terraformáciu planét... Kapitán Lorq Von Ray, potomok najmocnejšej rodiny jednej z dvoch hlavných ríš tohto sveta, sa vydáva so svojou farbistou posádkou plnou podivínov na cestu za nesmiernym množstvom tejto látky, ktorá môže zmeniť vesmírnu rovnováhu síl. Lenže to nie je jediný jeho motív; kapitán má totiž na tejto ceste krutého a bezohľadného súpera a illyrion môže byť pre neho len prostriedok, ako si s ním vybaviť osobné účty.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: december 2023

Posledný deň roku! December patrí k chudobnejším mesiacom, čo sa týka titulov. Vydavatelia doťahujú svoje resty a časť kníhm ktoré nestihli vydať, presúvajú na január. Napriek tomu, je z čoho vyberať!

0 komentárov

Ukážka: Samuel R. Delany - Nova

Na pulty kníhkupectiev zavítalo v poradí už druhé vydanie klasického románu Nova od Samuela R. Delanyho, tentoraz v obľúbenej bielej edícii Mistrovské díla SF vydavateľstva Laser-books.

0 komentárov