Spalující bůh (2020)

Fang Žu-nin zachránila svoju vlasť pred cudzou inváziou a v brutálnej občianskej vojne sa postavila zlej cisárovnej Su Ta-ťi. Jej spojenci ju potom zradili a ponechali napospas smrti v rukách Hesperčanov. Rin však napriek utrpeným stratám nezlomila palicu nad tými, pre ktorých už toho toľko obetoval...

Info

Slov. názov Spalující bůh
Orig. názov The Burning God
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Fang Žu-nin zachránila svoju vlasť pred cudzou inváziou a v brutálnej občianskej vojne sa postavila zlej cisárovnej Su Ta-ťi. Jej spojenci ju potom zradili a ponechali napospas smrti v rukách Hesperčanov. Rin však napriek utrpeným stratám nezlomila palicu nad tými, pre ktorých už toho toľko obetovala obyvateľmi južných provincií a hlavne svoje domovské dediny Tikaň. Pri návrate k svojim koreňom naráža na neľahké prekážky a nečakané príležitosti. Jej noví spojenci v južnej koalícii sú ľstiví a nedôveryhodní, ale Rin čoskoro pochopí, že skutočnou mocou v Nikane disponujú milióny prostých ľudí prahnúcich po pomste a tí ju uctievajú ako bohyňu spásy. Rin, podporovaná masami a svojím južným vojskom, použije všetky zbrane, aby porazila Dračiu republiku, hesperských kolonistov i všetkých, ktorí ohrozujú šamanské umenie a jeho prevádzkovateľov. Jej moc a vplyv silnie, dokáže však odolať opojnému hlasu Fénixa, ktorý ju nabáda, nech spáli celý svet na prach?
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: máj 2024

Vonku tridsiatky a prázdniny už klopú na dvere. Ak váhate, čo si počas začínajúceho leta prečítať, máme pre vás pár tipov z májovej nádielky :)

0 komentárov

Ukážka: Rebecca F. Kuang - Spalující bůh

Český Host vydal záverečný diel Makovej vojny s názvom Spalující bůh americko-čínskej autorky Rebeccy F. Kuang a my vám z neho prinášame ukážku.

0 komentárov