Autarchova citadela (1983)

„Vojna je nový svet s novými zákonmi, ba dokonca novou geografiou, a jej krajinou obchádzajú monštrá zvané bitky.“ Niekdajší mučiteľský tovariš Severián už prešiel upadajúcou megapolou i mestom duchov, podzemným vladárskym palácom i väzenskými kobkami, pampami aj veľhorami, a z nutnosti aj vlastn...

Info

Slov. názov Autarchova citadela
Orig. názov The Citadel of the Autarch
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia „Vojna je nový svet s novými zákonmi, ba dokonca novou geografiou, a jej krajinou obchádzajú monštrá zvané bitky.“ Niekdajší mučiteľský tovariš Severián už prešiel upadajúcou megapolou i mestom duchov, podzemným vladárskym palácom i väzenskými kobkami, pampami aj veľhorami, a z nutnosti aj vlastnej vôle pri tom smeroval stále severnejšie, do miest, kde armády Spoločenstva snáď už od nepamäti odrážajú útoky nepriateľov z Askye - štátu usilujúceho odstrániť každú stopu ľudskej individuality. Teraz sa Severián ocitá priamo vo vojnou spustošenej krajine, v lazarete aj v samotných radoch vojska, obyčajným kavaleristom však dlho nezostane... V záverečnom diele tetralógie poodhalí Severián tajomstvo svojho pôvodu, doberie sa pravej podstaty Zmieriteľovho pazúra a zistí, že byť dvoma ľuďmi v jednom tele bol pre neho iba začiatok.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: máj 2024

Vonku tridsiatky a prázdniny už klopú na dvere. Ak váhate, čo si počas začínajúceho leta prečítať, máme pre vás pár tipov z májovej nádielky :)

0 komentárov