Záchranca z Laturu

PNP
Filmová história scifi
Bingi si neohrozene vykračoval vyprahnutou púšťou, za ním šla Nyx 27, a ako vždy si upravovala oko držiace len na jedinom jednom kovovom vlákne. Vždy ho to nesmierne rozčuľovalo a ponúkal sa, že jej poruchu opraví. Ale Nyx mu to nedovolila, že vraj nemá manuál, nie je človek a len tak bez papierov vykonávať servis robota, kto to kedy videl.
Chrabrý krtkozajac akému páru v šírom divokom východe nebolo, sa vrhal do jedného dobrodružstva za druhým. Keď mu v rodnom mestečku Latur prezradili, že Rondu uniesli inkvizítori, okamžite sa vydal na cestu. Ako inak, bral si so sebou Nyx, bez nej nespravil ani krok. Už sa zvečerievalo, za chvíľu udrie zima, musel rozložiť stan a pripraviť lávové kamene, aby ho zohrievali, Nyx samozrejme zima nijako netrápila. Vlastne vôbec nič ju netrápilo, veď bola robotom.
Zatiaľ, čo si Nyx neustále upravovala oko, snažil sa zaspať. V hlave mal toľko myšlienok, že to bolo prakticky nemožné. V takomto priestore by už z diaľky zaznamenali nepriateľa, už by mohol zabrať a nechať táborisko strážiť Nyx.
„Zaujímalo by ma, ako Rondu vypátrali,“ ozval sa po chvíli ticha Bingi.
„Niekto od nás ich informoval, že má na tele diablovo znamenie, to je zrejmé,“ odvetila Nyx.
„To je,“ prikývol Bingi.
Robotka zo Zeme vytvorená v 24. storočí mala vždy na všetko správne odpovede.
Po siedmych voksých týždňoch sa priblížili k základni. Blbé ľudské klony, myslel si Bingi, to len kvôli ním majú na planéte toľko násilia. Priniesli sem so sebou akési prastaré zvyky a snažia sa ich udržovať na planéte, ktorá nie je ich a ani tu nie sú vítaní.
Rukou naznačil Nyx, že obídu pieskovcové hradby až k veži obžalovaných. Potichu sa presunuli k najvyššej veži, na ktorej viselo pár „čarodejníkov“, ktorých vina bola dokázaná a ich osud spečatený. Nebožiaci nemali toľko šťastia, nepochádzali z oného mesta Latur, rodiska vychýreného hrdinu, a tak ich nemal kto zachrániť.
Robotka sa vyšplhala až na okennú rímsu. Keď zbadala Rondu, priložila si prst na ústa, aby ich dievčina neprezradila. Ronda pribehla k oknu.
„Poďte, budeme zachránení,“ kývla rukou na ostatných zajatcov.
„Nie, môj pán chce zachrániť len teba,“ skonštatovala Nyx. „Blbí ľudia,“ dodala ešte.
„Čo sa tam deje?“ opýtal sa Bingi.
„Chce zachrániť aj ostatných,“ odpovedala mu Nyx.
„Blbí ľudia,“ zanadával si Bingi.
Keď ostatní zajatci pochopili, že im práve vzniknutá nádej na záchranu skončila kdesi v prachu púšte, začali sa záchrany hlasno domáhať. Nyx schmatla Rondu a bleskurýchlo sa spustila dolu. Z veží sa ozvala výstraha, narušiteľ, narušiteľ...
Bing vyhĺbil do zeme jamu a rukou naznačil, aby ho jeho kamarátky nasledovali.
„Ja nemôžem,“ zakvílila Ronda, keď uvidela úzku jamu v zemi.
Nyx ju zdrapila za ruku a vtiahla ju do diery. To bola rýchlosť, akou zmizli prenasledovateľom. Niečo také Ronda jakživ nezažila.
Za chvíľu už v bezpečí rozkladali nové táborisko. Ronda s obdivom hľadela na svojho odvážneho záchrancu. Pripravila mu večeru, točila sa okolo neho, veď by to celé hrdinstvo mohlo skončiť svadbou ako z rozprávky. Pozornosť prijímal Bingi s úctou a vďačnosťou. Večer, keď všetci sedeli pri lávových kameňoch, s láskou objal svoju dievčinu okolo ramien a pobozkal ju na líce, čím spôsobil, že jej vypadlo oko.
„Musíš mi dovoliť, aby som ti to oko opravil,“ zašepkal jej do ucha.
„Ha-ha-ha,“ zasmiala sa Nyx 27.
Ronda znechutene pozorovala miliskujúci sa pár.
Bingimu bolo jedno, že je jeho drahá robot, takže jeho city vôbec neopätuje, čo vlastne krtkozajace vedeli o robotoch. Vôbec nič. Ale aspoň niečo tí blbí ľudia urobili dobre.

Olex

Olex
Písanie mi robí radosť. Samozrejme si rada prečítam i tvorbu iných autorov. Teším sa na vzájomné reflexie:))

Diskusia

B.T. Niromwell
Nyx mi veľmi prirástla k srdcu:)
22.09.2023
Veles
Dobré, páčilo sa mi to :)
22.09.2023
Hieronymus
Veľmi pekné.
23.09.2023
Martin Hlavňa
pekný a milý príbeh :)
23.09.2023
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.