George

Taká je spoločnosť.
Filmová história scifi
Poviedka na žiadosť autora stiahnutá

Avery

Avery
Autor, čitateľ, drak ;)

Diskusia

Marco Ottra
Fajn napísaný úvod do zaujímavého sveta. Keby som to mal hodnotiť ako poviedku, chýba mi tam zápletka a rozuzlenie. Trochu som bol tiež chvíľami dezorientovaný, kto je ktorá postava - dobehol k policajtovi, odrazu tam bol akýsi Chase, atď., ale potom si to sadlo. George je ale určite hrdina, ktorý by si zaslúžil ďalší príbeh. :)
01.07.2024
Veles
Škoda že je to začiatok čohosi väčšieho, čo nevidíme. Súhlasím s Marcom, bol som zmätený z policajta/čarodejníka/Chasea . Taktiež mi tam chýba nejaké to rozuzlenie, končí sa tak nijako. Bolo tam zopár slovíčok, ktoré mi nesedeli, prišli mi ako čechizmy.
01.07.2024
BlackTom
Je to hravé, je to čtivé, ale niečo mi tam chýba. Ako úvod čohosi väčšieho by to bola výborná pnpčka.
02.07.2024
Hieronymus
Takto si predstavujem prológ k románu. Prečítal by som toto a potom na ďalšej strane by bol nadpis: Po piatich rokoch. George by pomáhal hybridom a čakal by naňho veľký prípad.
Inak sa tu toho veľa nestalo a pomohlo by tomu, keby sa nemenil rozprávač, ale držali by sme sa jednej postavy. Vedelo to miestami robiť chaos.
Čiže ako prológ dobre, ako poviedka už horšie, ale je to dobrý prológ.
03.07.2024
Ray Janonoff
Za mňa to úplne nefungovalo ani ako prológ, niekde v dvoch tretinách som mal z mien guláš.
Podobne som zmätený zo spoločnosti - tak hybridi sú otroci, ale na začiatku mu vlkolak venoval pohľad. Vlkolak v ľudskej podobe? Ak áno, ako ho hlavná postava spoznala? Aké sú schopnosti hybrida a ako inak než bitkou ich majiteľ potláčal?
Namiesto odpovedí som dostal kolotoč uvažovania "čo ak" a keď sa už niečo stalo, zamotal som sa ešte viac u policajtov.
Vlastne keby to nebol hybrid s obojkom, ale človek otrok, menilo by to niečo?
A prečo je Ro tak podstatná, keď ani nepovedia prečo? (a možno povedali, len som bol už úplne stratený)
03.07.2024
Scarecrow
Nič nové sem asi nenapíšem, pridám sa k ostatným. Tiež sa mi chvíľu ťažšie orientovalo v postavách a celkovo dielo pôsobí dojmom prológu k niečomu väčšiemu. Nápad má ale určite potenciál, načrtnutý svet vyzerá zaujímavo :)
09.07.2024
Vivid
Mne sa to páčilo :) Zo začiatku mi síce chvíľu trvalo kým som zistila kto George je ale dej ma chytil a aj postavy som si obľúbila. Páčilo sa mi, že boli policajti dobrí a že medzi policajtmi mohli pracovať aj čarodejník aj hybrid. Rada by som sa s týmito postavami stretla aj v ďalších poviedkach.
09.07.2024
Tom Hotep
Poviedka pôsobí dojmom zoškrtaného väčšieho celku. Začalo sa to pohľadom z jednej osoby a z ničoho nič preskočilo na druhú. Príbeh tiež vyvoláva až príliš veľa otázok a nedáva žiadne odpovede. Ak bolo zotročovanie hybridov nelegálne, prečo Georgov majiteľ s ním chodil na vychádzky von, kde ich všetci videli? Aj keby bola väčšina ľudí voči tomu ľahostajná, určite by ho skôr či neskôr niekto nahlásil (ak nie od dobroty srdca, tak preto, že je bonzák). Taktiež bolo naznačené ako Georga do otroctva dostal niekto, o kom si myslel, že mu na ňom záleží a nebolo to rozvinuté ďalej, napriek tomu, ako dôležito to znelo. Celkovo Georgova príbehová linka skončila bez akéhokoľvek rozuzlenia. Nechala priestor policajtovi (ktorý bol opísaný ako čarodejník, ale nič čarovné nevykonal, ani ako čarodejník nevyzeral). V prípade úpravy poviedky by som odporučil venovať sa len jednej príbehovej linke (v takto krátkom formáte rozvíjať dve linky je dosť o držku) a ak rozvinúť oboje, tak rozhodne vo väčšom formáte. Hlavne, dať tomu koniec. Toto bolo príliš "Pokračovanie nabudúce" čo sa do takejto súťaže veľmi nehodí. A keďže to tu aj ľudí zaujalo, tak by bolo škoda príbeh nezlepšiť.
26.07.2024
Olex
Ahoj,
vytvoril si takého zúboženého hrdinu, že je nemožné mu nedržať palce:) Ešte by som popracovala na svete, akosi mám pocit, že určité časti do seba nezapadajú.
31.07.2024
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.