Nerd Space (2020)

Video podcast z dieľne scifi.sk o fantastike, popkultúre a vede. Rozhovory s ľuďmi z fandomu a mimo neho, besedy, názory a komentáre k aktuálnemu dianiu vo svete fantasy, science fiction a hororu.
EPIZÓDA: 70 rokov Pána prsteňov (70 rokov Pána prsteňov)
PLOT
"Jeden prsteň vládne všetkým, jeden im všetkým káže, jeden všetky privedie, do temnoty zviaže." Kto by ich nepoznal? Slová vyryté na malom, takmer obyčajnom prsteni. Od prvého vydania týchto veršov ubehlo nedávno 70 rokov. Prijmite preto naše pozvanie a vydajte sa spolu s nami do oného neskorého júlového dňa roku 1954, keď sa v kníhkupectvách objavil prvý diel trilógie, ktorý zmenil žáner fantasy raz a navždy. Spolu s našimi hosťami sa budeme rozprávať nielen o pozadí vzniku trilógie Pána prsteňov, ale i o jeho svete a mytológii, inšpiráciách a samotnom Tolkienovi. A samozrejme ďalších knihách. To všetko v pondelok 19. 8. o 20:00 na kanáli twitch.tv/scifisk!
Filmová história scifi

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
SYNOPSIA / OBSAH
"Jeden prsteň vládne všetkým,
jeden im všetkým káže,
jeden všetky privedie,
do temnoty zviaže."
Kto by ich nepoznal? Slová vyryté na malom, takmer obyčajnom prsteni.
Od prvého vydania týchto veršov ubehlo nedávno 70 rokov. Prijmite preto naše pozvanie a vydajte sa spolu s nami do oného neskorého júlového dňa roku 1954, keď sa v kníhkupectvách objavil prvý diel trilógie, ktorý zmenil žáner fantasy raz a navždy.
Spolu s našimi hosťami sa budeme rozprávať nielen o pozadí vzniku trilógie Pána prsteňov, ale i o jeho svete a mytológii, inšpiráciách a samotnom Tolkienovi. A samozrejme ďalších knihách.
To všetko v pondelok 19. 8. o 20:00 na kanáli twitch.tv/scifisk!