Ztráta spojení (2021)

Verným čitateľom brilantne napísanej sci-fi série Z denníkov Robokata nie je potrebné predstavovať hlavnú postavu humanoidného robota, ktorý sa pri kontakte s ľuďmi nedokáže ubrániť sarkastickým poznámkam na adresu ľudstva. Lenže vo svojom novom dobrodružstve zažije Robokat úplne nečakané situácie a...

Info

Slov. názov Ztráta spojení
Orig. názov Fugitive Telemetry
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Verným čitateľom brilantne napísanej sci-fi série Z denníkov Robokata nie je potrebné predstavovať hlavnú postavu humanoidného robota, ktorý sa pri kontakte s ľuďmi nedokáže ubrániť sarkastickým poznámkam na adresu ľudstva. Lenže vo svojom novom dobrodružstve zažije Robokat úplne nečakané situácie a bude sa musieť prejaviť tak, ako ho čitatelia doposiaľ nespoznali. Keď sa na pokojnej stanici v oblasti pod správou Skupiny pre ochranu prostredia nájde telo zavraždeného muža, musí miestna ochranka napriek počiatočnej neochote a nedôvere pribrať Robokata do svojho vyšetrovacieho tímu a nechať ho, aby s inšpektorkou Aylenovou dopadol vraha podľa svojich vlastných a niekedy nevyberaných. Martha Wells v tejto novele opäť obhájila povesť skvelej rozprávačky a podobne ako v predchádzajúcich dieloch, aj tu vykreslila na pozadí napínavého príbehu, teraz dokonca s detektívnou zápletkou, dilemu spolupráce ľudí a strojov, ktoré občas paradoxne dokážu uštedriť svojim tvorcom a lekciám z lekcií priateľstvo.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Knihy mesiaca: marec 2024

Aké zujímavé knihy vyšli v marci? Romány, poviedkové zbierky, komiksy či manga, všetkého máme dosť a určite si z nášho zoznamu vyberiete :)

0 komentárov