Chvalozpěv na Leibowitze (1959)

Slávny román popisujúci snahu mníšskeho rádu zachovať po atómovej vojne čo najviac vedomostí z minulosti a prispieť nimi k obnove stratenej civilizácie. Úsilie sa vďaka pevnému odhodlaniu darí a ľudstvo opäť vybuduje vyspelú spoločnosť. Zdá sa však, že prekliatie neustálych hádok medzi národmi sa vr...

Info

Slov. názov Chvalozpěv na Leibowitze
Orig. názov A Canticle for Leibowitz
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Slávny román popisujúci snahu mníšskeho rádu zachovať po atómovej vojne čo najviac vedomostí z minulosti a prispieť nimi k obnove stratenej civilizácie. Úsilie sa vďaka pevnému odhodlaniu darí a ľudstvo opäť vybuduje vyspelú spoločnosť. Zdá sa však, že prekliatie neustálych hádok medzi národmi sa vracia a znovu sa schyľuje k celosvetovej vojnovej katastrofe. Chválospev na Leibowitza je kritikou úplne právom radený medzi najlepšie postkatastrofické science fiction diela všetkých čias, navyše patrí tiež k najslávnejším žánrovým prácam, a to nielen k tým s náboženskou tematikou. Vďaka svojmu hlboko humanistickému posolstvu je stále vydávanou a čitatelia vyhľadávanou klasikou, ktorá jednoducho nikdy nezostarne.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Knihy mesiaca: február 2024

Vo februári sme sa dočkali hneď niekoľkých skvelých šťavnatých noviniek, ale pár reprintov. Výber tých najlepších knižných a komiksových kúskov za fenruár 2024 je tu! :)

0 komentárov