Ukážka: Dana Beranová - Křik straky

Ak máte radi fantasy s netradičnými hrdinkami, tak vás možno zaujme novinka Křik straky od Dany Beranovej, ktorú v týchto dňoch vydáva brnenský Host.
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Křik straky. Prvé české vydanie (Host, 2024).
Křik straky. Prvé české vydanie (Host, 2024). / Zdroj Disclaimer
Pokračovanie oceňovanej fantasy Spev straky s netradičnou hlavnou hrdinkou
Henika nijako netúži po ďalších dobrodružstvách, praje si len žiť vo svojom domčeku, ďalej liečiť ľudí z okolia a snívať o nenaplnenej láske ku kováčovi. Osud si však pre ňu pripravil niečo iné.
Jej cesta za odhalením pravdy po boku nečakaného spojenca bude oveľa náročnejšia, zradnejšia a oveľa bolestivejšia, než čakala. Krajina sa totiž ocitla na pokraji občianskej vojny a šialený kráľ necháva vraždiť zvyšných preživších troch zakázaných rádov a všetkých, ktorí s ním nesúhlasia. Zdá sa, že už nemôže byť horšie.
O opaku sa má Henika presvedčiť už čoskoro, a navyše bude postavená pred neľahkú voľbu. Preto zháňa spojencov po celej krajine a vracia sa na miesta, kde už raz bola a kde sa možno uzavrie jedna kapitola jej života i celej krajiny.


Dana Beranová
_
Dana Beranová je česká autorka fantastiky. Miluje fantasy a svoju prácu v nemocnici. Nikoho z jej blízkych preto neprekvapilo, že sa hlavnou hrdinkou svojej novej knihy stala čarodejnica, ktorá lieči. Dve jej dobrodružstvá poslala do súťaže Vidoucí, kde získala 6. a 3. miesto. Celý rukopis následne vyšiel vo vydavateľstve Host v podobe románu Zpěv straky. Za svoj najväčší koníček ale považuje psy. Každodenné prechádzky sú pre ňu tým najlepším odpočinkom. Práve pri prechádzke vznikol nápad na svet stromidov, na prechádzke vymýšľa scény, rozhovory aj zápletky. Príroda je pre skrátka tým najväčším zdrojom inšpirácie. Pretože má v knihách (aj v tých svojich) rada verné detaily, píše o tom, čomu rozumie. Okrem liečenia a zranenia tela využíva svoje skúsenosti s koňmi. V iných oblastiach sa neváha spýtať odborníka. Okrem kníh píše aj fantasy piesňové texty. A na manželovu melódiu a s jeho gitarou ich zaspieva všade, kde je tá správna fantasácka atmosféra.


Dana Beranová - Křik straky
Séria: Čarodějka Henika #2
Vydavateľstvo: Host
Rok vydania: 2024
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 344
Väzba: pevná / viazaná
Obálka: Braňo Matys
ISBN: 978-80-275-2198-2


Odkazy:
Logo nakladatelství Host Logo nakladatelství Host
Logo nakladatelství Host Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB