Ukážka: Joseph S. Pulver Sr. - Dlouhá, temná, chmurná cesta

Ak máte radi lovecraftovský weird horor zmiešaný s westernom a bezútešnou, melancholickou náladou, možno vás poteší novinka Dlouhá, temná, chmurná cesta z vydavateľstva Medusa. Pozor, kniha vyjde vo veľmi limitovanom množstve 150 kusov!
cyberstorm
Filmová história scifi
Dlouhá, temná, chmurná cesta. Prvé české vydanie (Medusa, 2024).
Dlouhá, temná, chmurná cesta. Prvé české vydanie (Medusa, 2024). Disclaimer
Dlhá, temná, chmúrna cesta…
Dostavník sa unavene plahočí neľútostnou krajinou a premáha ukrutný nepoľavujúci víchor. Putuje zemou nekonečných šedých močiarov, rozbahnených kopcov a hustých, nepreniknuteľných hvozdov. Krajinou hriechu. Krajinou smrti. Dŕžavami Odalrica, Clithana a Graue Blutegel, Šedej pijavice.
Ošľahaní, vetrom bičovaní a zaprášení Boží muži tvoriaci posádku tohto dostavníka sú práve tak drsní ako kraj, ktorý sa ich snaží pohltiť. Odolávajú. Musia. Neustále prenasledovaní tieňmi Iných vlkov a myšlienkami na cestu domov, chránení svojou čistotou a americkými winchestrovkami nestrácajú odhodlanie, ktoré je v tejto všeobjímajúcej nočnej more ich najväčšou silou.
Majú totiž to najdôležitejšie poslanie a v jeho plnení nesmú poľaviť.
Posledné majstrovské dielo Joea Pulvera je nepríjemným a súčasne snovým, hypnagogickým líčením púte prekliatymi končinami v trvalom zovretí nenávisti, horkosti a zla. Dlhá, temná, chmúrna cesta je klaustrofóbická a neúprosná, a akonáhle sa vás zmocní, už sa z jej pazúrov nevyšmyknete.

Kniha bude vydaná v limitovanom množstve 150 ks, v predpredaji si ju môžete zakúpiť TU


Joseph S. Pulver Sr.
_
Joseph S. Pulver Sr. (1955 - 2020) bol americký hororový autor dlhodobo žijúci v Nemecku.
Nepokojný pátrač, priťahovaný mystériou a mystikami, diablami a nočnými morami, Joe Pulver je Marťan, literárny konštrukt poskladaný z odpadu z inej éry nájdeného v pivnici Toma Waitsa a z hrubých nahrávok hudobného vydavateľstva ECM.
V pätnástich objavil Lovecrafta a totálne mu prepadol. Krátko nato objavil svoj najväčší literárny vzor Roberta W. Chambersa a prepadol mu ešte viac! Keď sa po štyridsiatke dal na písanie, hral sa na ihriskách, ktoré si zamiloval v dospievaní. Zostalo mu to. V jeho diele je toho z HPL a Chambersa veľa, sú v ňom však zrejmé aj iné vplyvy, napr. NOIR (Goodis, Thompson, Ellroy a Himes), komiksov od Marvelu, poézie (E. E. Cummings, Philip Lamantia), weird fiction (Michael Cisco, Jean Ray, Ligotti) a hudba všetkého druhu. Pulver nie je z tých, čo by sa za svoje inspiračné zdroje hanbili, slúžia mu však iba ako rozscestníky a jeho práca zostáva „jedinečne osobitá“.
Vydal štyri oceňované multižánrové zbierky (Blood Will Have Its Season, SIN & Ashes, Portrait of Ruin, A House of Hollow Wounds), mamutiu zbierku poviedok o Kráľovi v žltom (King in Yellow Tales: Volume 1), dva weird fiction romány (Nightmare’s Disciple a The Orphan Palace), zostavil antológie A Season in Carcosa, Cassilda's Song a The Grimscribe's Puppets (za tú poslednú získal Cenu Shirley Jackson), publikoval básnickú zbierku Ann K. Schwaderovej The Worms Remember a The Doom That Came to Providence (spoločné dielo vzniknuté pri príležitosti NecronomiConu 2015 v Providence). Jeho príbehy a básne sa objavili v rade význačných antológií ako napríklad Autumn Cthulhu, The Children of Old Leech, The Best Horror of the Year od Ellen Datlow, The Book of Cthulhu, A Mountain Walked a Year's Best Weird Fiction od Lairda Barrona. Pravidelne prispieval do časopisu Lovecraft eZine. Celkovo mu vyšlo takmer 180 poviedok, z toho tri posmrtne.
Joseph S. Pulver, Sr. zomrel v apríli roku 2020 na následky chronickej obštrukcie pľúc spojenej s ďalšími komplikáciami.


Joseph S. Pulver Sr. - Dlouhá, temná, chmurná cesta
Pôvodný názov: A Long, Dark, Grim Road (2018)
Vydavateľstvo: Medusa
Rok vydania: 2024
Vydanie: prvé (limitované vydanie)
Jazyk: český
Počet strán: 104
Väzba: pevná / viazaná bez obalu
Obálka: Marek Škubal
Preklad: Roman Tilcer
ISBN: 978-80-908935-8-0
Plánované vydanie: 18.10.2024


Odkazy:
Vydavateľstvo Medusa
Vydavateľstvo Medusa / Zdroj Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB