Ukážka: Alec Palmer - Srdce Sahary

Ukážka z dobrodružného románu Srdce Sahary, kde sa to len hmýri mocnými artefaktmi, dávno zaniknutými civilizáciami a neohrozenými dobrodruhmi!
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Srdce Sahary. Druhé vydanie (Nemeton, 2024)
Srdce Sahary. Druhé vydanie (Nemeton, 2024) / Zdroj Disclaimer
Pred tisícročiami, predtým, než sa stala púšťou, bola Sahara kvitnúcim rajom. Z tých čias hlboko pod jej pieskami, kamenistými planinami a vyprahnutými skalami niečo prežilo. Niečo krvilačného a desivého...
Z výskumu dreva prastarých japonských cédrov a antarktických ľadových vrstiev vedci zistili, že v roku 775 nášho letopočtu došlo ku katastrofe vesmírnych rozmerov, ktorá mohla zmiesť ľudstvo z povrchu Zeme. Lenže my sme stále tu. A nikto nevie, čo sa vtedy naozaj stalo.
Denis Scott sa spoločne s priateľkou Alyson vydáva do Maroka, kde chcú nakrútiť dokumentárny film. Proti svojej vôli sú vmanipulovaní do nebezpečnej honby za zázračným artefaktom, ktorý bol dávnou berberskou civilizáciou Garamantov uschovaný v hlbinách Sahary a ktorý mal moc zničiť celé armády. V pätách im sú nebezpeční žoldnieri, slúžiaci mocnej nadnárodnej organizácii, ktoré vedie tajomný Španiel, muž s pohnutou minulosťou, ktorý je rozhodnutý svoju misiu dokončiť za každú cenu. Nestretávajú sa však len s rýdzo ľudským nebezpečenstvom. V ceste im totiž stojí nehostinná Sahara, piesočné búrky, soľné jazerá a prízračná Kel Hadjelovia, smrteľne nebezpeční tvorovia z tuarežských legiend. Navyše Denis zisťuje, že nemôže veriť nikomu. Ani najlepšie priateľom. Podarí sa im nájsť artefakt ako prvý? A nezaplatia za to niektorí tú najvyššiu cenu?

Aleš Pitzmos
_
Aleš Pitzmos (*1986) je mladý český autor dobrodružnej a science fiction literatúry žijúci v Čáslavi a pracuje v štátnej správe. Literárnej tvorbe sa venuje prakticky už od detstva, vážnejšie od roku 2005, kedy začal písať svoju dobrodružnú prvotinu Démoni pralesa, ktorá mu roku 2008 vyšla pri vydavateľstve Alpress pod pseudonymom Alec Palmer. Pod rovnakým pseudonymom vydal aj dobrodružnú trilógiu Scott & Rogers (romány Ztracené město, Srdce Sahary a Kamenní strážci). Súčasne s vydávaním dobrodružných titulov sa pustil do historických románov zo stredovekého Anglicka Znamení rodu a Temnota rodu (publikovaných pod pseudonymom Aleš Pospíchal) a neskôr do pentalógie space opier z cyklu Vesmírna asociace, ktoré postupne od roku 2015 vychádzali vo vydavateľstve Brokilon.
V roku 2022 založil vlastné vydavateľstvo Nemeton, v ktorom postupne vydáva nielen reedície svojich starších kníh, ale aj nové tituly. Hneď prvým takto vydabným dielom bola novela Singularita, prequel k Vesmírnej asociácii. Nasledoval thriller Smrtící červ (2023) ktorého hlavným hrdinom je tajomný a vražedný mongolský kryptid Olgoj Chorchoj a najnovší krátky hard scifi román Rakev (2023).
Autor zaznamenal so svojím dielom množstvo úspechov - v roku 2010 zvíťazil s poviedkou Singularita v literárnej súťaži Cena Karla Čapka a jeho román Záře supernovy bol nominovaný na cenu Akadémie science fiction, fantasy a hororu za rok 2016 a na cenu Aeronautilus.
Ak práve nepíše, tak cestuje, fotografuje a vychováva svoju sučku malého čierneho bradáča Briannu.


Alec Palmer – Srdce Sahary
Séria: Scott & Rogers #2
Vydavateľstvo: Nemeton
Rok vydania: 2024
Vydanie: druhé
Jazyk: český
Počet strán: 386
Väzba: e-book (pdf, epub)
ISBN: 978-80-908999-8-8 (pdf), 978-80-908999-9-5 (epub)


Odkazy:

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Knižné ukážky

Ukážka: Martina D. Antonín & Jiří Pavlovský - Pád do reality

Česká urban fantasy séria Kladivo na čaroděje sa dočkala duhej série s prvou časťou v podobe novinky Pád do reality. Bohatou ukážkou si môžete zalistovať u nás na stránke .)

Ukážka: Alec Palmer - Srdce Sahary

Ukážka z dobrodružného románu Srdce Sahary, kde sa to len hmýri mocnými artefaktmi, dávno zaniknutými civilizáciami a neohrozenými dobrodruhmi!

Ukážka: Kagen Prokletý - Jonathan Maberry

Máme pre vás ukážku z Kagena Prokletého, novinky z vydavateľstva Gnóm! Pretože grimdark fantasy šmrcnutnutej lovecraftovským hororom nie je nikdy dosť!

Ukážka: Olaf Stapledon - Sirius

Olaf Stapledon patrí v našich končinách k prehliadaným klasikom science fiction. Je preto potešujúce, že vďaka malému vydavateľstvu Knihy Veles sa jeho prvého českého prekladu dočkáme už tento rok! Nech sa páči, ukážka z chystaného Siria!

Ukážka: H. P. Lovecraft - Šepot v tme a iné nezemské príbehy

Vydavateľstvo Sol Noctis pokračuje v záslužnej činnosti a prináša nám druhý zväzok kompletnej beletristickej tvorby H. P. Lovecrafta v slovenčine! A tak ako vždy, my prinášame chápadlá...teda ukážku... /|(;,;)/|

Ukážka: Jiří Pavlovský – Slepý hon

Pre všetkých fanúšikov českej urban fantasy máme skvelú správu! Kladivo na čaroděje sa po dlhých šiestich rokoch vracia!

Ukážka: William Gibson – Působnost

Působnost, druhá časť trilógie Jackpot z pera cyberpunkového mága Williama Gibsona, pomaly mieri na pulty kníhkupectiev, takže je čas na ukážku z knihy.

Ukážka: Dan Simmons - Pád Hyperionu

Nové české vydanie Pádu Hyperionu, druhej časti legendárnej Simmonsovej série, je tu a spolu s ním naša ukážka!

Ukážka: Clive Barker - Šarlatová evangelia

Pinhead sa vracia v poslednom, dosiaľ nepreloženom románe Šarlatová evangelia od Clive Barkera, ktorý nedávno vyšiel v hororovom vydavateľstve Carcosa.

Ukážka: Rebecca F. Kuang - Spalující bůh

Český Host vydal záverečný diel Makovej vojny s názvom Spalující bůh americko-čínskej autorky Rebeccy F. Kuang a my vám z neho prinášame ukážku.

Ukážka: Dan Simmons - Hyperion

Po prvom slovenskom vydaní slávneho Hyperionu sa nového dočkali aj bratia češi. V poradí už piate vydanie Simmonsovho legendárneho románu, s jedinečnou obálkou od poľského výtvarníka Dark Crayona, prinieslo vydavateľstvo Argo v spolupráci s Tritonom!

Ukážka: Iain M. Banks - Vodíková sonáta

Planeta9 vydáva drahokam v podobe Vodíkovej sonáty, ďalšieho románu z Kultúry od významného škótskeho autora Iaina M. Banksa!

Ukážka: Ondřej Jireš (ed.) – Trosky Země

V Čechách vyšla nová scifi antológia zameraná na nepublikované poviedky zo známych svetov českých autorov. A my vám prinášame ukážku :)

Ukážka: Philip K. Dick - Muz z vysokého zámku

Muž z vysokého zámku v slovenčine! Spolu so slovenským prekladom Hyperionu zatiaľ najvýznamnejšia literárna udalosť roku!

Ukážka: Lucie Lukačovičová - Chrám Azylu

Pre všetkých fanúšikov českých krotiteľov duchov máme ukážku z najnovšej knihy Chrám Azylu od Lucie Lukačovičovej!

Ukážka: Dan Simmons - Hyperion

Hyperion v slovenčine!!! Niet čo dodať, snáď len ukážku!