Ukážka: Jakub Hussar - X-Tal

Ak ste si obľúbili 0-Tu, skládkosvety a tvorbu Jakubu Hussara, tak máme pre vás skvelú správu! Už v týchto dňoch v českom Argu vychádza X-Tal, ďalší príbeh z Coraabského vesmíru!
cyberstorm
Podporte scifi.sk
X-Tal. Prvé vydanie (Argo, 2024).
X-Tal. Prvé vydanie (Argo, 2024). / Zdroj Disclaimer
Hussarova druhá historická science fiction X-TAL nás zavedie na Coraab, skládku prastarých civilizácií, aby nás formou osobných denníkov zoznámil s osudmi Tala Makarda, príslušníka piatej generácie ťažobných pánov. Ako sa samotársky mladík vysporiada so smrťou matky a s tým spojenou novou úlohou, ktorá mu bola zadaná? Dokáže prijať zodpovednosť, prekonať početné úskalia a dokončiť stavbu najväčšieho inžinierskeho projektu všetkých čias, ktorý ponesie jeho meno?
X-TAL je umne vycibrenou kombináciou survivalu, politického románu a epickej odysey, vykresľujúcej dobové kontexty i miestne reálie v mimoriadne sugestívnych kontúrach. Kniha poteší nielen Hussarových verných čitateľov, ale je tiež príležitosťou pre prvé zoznámenie s kultovým nehostinným skládkosvetom a jeho svojráznymi obyvateľmi.


Jakub Hussar
_
Jakub Hussar (* 1985) je režisér, producent a idea maker. Narodil sa v Českých Budějoviciach. Vyštudoval réžiu a scenáristiku na Filmovej akadémii Miroslava Ondříčka v Písku, kde od roku 2009 vyučuje. V roku 2002 spoluzaložil tvorivú skupinu Trinity Pictures, ktorá sa zameriava na tvorbu krátkych sci-fi filmov. V roku 2011 stál pri zrode herného štúdia ARK8, pod ktorého taktovkou vznikla online kartová hra Coraabia (česká hra roka 2014). O rok neskôr založil iniciatívu Vladimír Franz prezidentom, neskôr viedol prezidentskú kampaň Jana Fischera. V roku 2018 založil inovatívnu reklamnú agentúru HAZE, kde pôsobí ako kreatívny riaditeľ.
V roku 2021 mu vo vydavateľstve Argo vyšli oba zväzky knižnej dualógie 0-Tu odohrávajúcej sa vo vesmíre Coraabu. Do skládkosvetov sa vrátil o tri roky neskôr aktuálnym románom X-Tal.
Je ženatý a má dve deti. Medzi jeho záľuby patrí tvorba elektronickej ambientnej hudby, bojové umenia a kameničina.


Jakub Hussar - X-Tal
Vydavateľstvo: Argo
Edícia: Coraab zv. 3
Rok vydania: 2024
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 520
Väzba: pevná / viazaná bez obalu
Obálka: Johann Bodin
ISBN: 978-80-257-4452-9


Odkazy:
Vydavateľstvo Argo.
Vydavateľstvo Argo. Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

(2024)

X-TAL

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2024)

X-TAL

Ďalšie články a poviedky v téme Knižné ukážky

Ukážka: Jakub Hussar - X-Tal

Ak ste si obľúbili 0-Tu, skládkosvety a tvorbu Jakubu Hussara, tak máme pre vás skvelú správu! Už v týchto dňoch v českom Argu vychádza X-Tal, ďalší príbeh z Coraabského vesmíru!

Ukážka: Carlton Mellick III – Chlípná chapadla

Čo vy a Mellick? Chlípná chapadla sú novinkou z vydavateľstva Carcosy, z ktorej ukážku si môžete prečítať u nás.

Ukážka: Dan Simmons - Endymion

Kým u nás netrpezlivo čakáme na slovenský preklad Pádu Hyperionu, u západných susedov v týchto dňoch vychádza už tretie vydanie Endymionu, tretej časti slávnch Spevov Hyperion Dana Simmonsa.

Ukážka: Patrick Rothfuss - Tenká hranice touhy

Fanúšikovia Rothfussovej Kroniky Kráľovraha si môžu skrátiť čakanie na Dvere z kameňa čítaním nedávnej novinky Tenká hranice touhy z vydavateľstiev Argo a Triton! Nech sa páči, ukážka.

Ukážka: J.O. Morgan - Spotřebič

Ukážka zo Spotrebiča, nedávnej novinky vydavateľstva Planeta9.

Ukážka: Martina D. Antonín & Jiří Pavlovský - Pád do reality

Česká urban fantasy séria Kladivo na čaroděje sa dočkala duhej série s prvou časťou v podobe novinky Pád do reality. Bohatou ukážkou si môžete zalistovať u nás na stránke .)

Ukážka: Alec Palmer - Srdce Sahary

Ukážka z dobrodružného románu Srdce Sahary, kde sa to len hmýri mocnými artefaktmi, dávno zaniknutými civilizáciami a neohrozenými dobrodruhmi!

Ukážka: Kagen Prokletý - Jonathan Maberry

Máme pre vás ukážku z Kagena Prokletého, novinky z vydavateľstva Gnóm! Pretože grimdark fantasy šmrcnutnutej lovecraftovským hororom nie je nikdy dosť!

Ukážka: Olaf Stapledon - Sirius

Olaf Stapledon patrí v našich končinách k prehliadaným klasikom science fiction. Je preto potešujúce, že vďaka malému vydavateľstvu Knihy Veles sa jeho prvého českého prekladu dočkáme už tento rok! Nech sa páči, ukážka z chystaného Siria!

Ukážka: H. P. Lovecraft - Šepot v tme a iné nezemské príbehy

Vydavateľstvo Sol Noctis pokračuje v záslužnej činnosti a prináša nám druhý zväzok kompletnej beletristickej tvorby H. P. Lovecrafta v slovenčine! A tak ako vždy, my prinášame chápadlá...teda ukážku... /|(;,;)/|

Ukážka: Jiří Pavlovský – Slepý hon

Pre všetkých fanúšikov českej urban fantasy máme skvelú správu! Kladivo na čaroděje sa po dlhých šiestich rokoch vracia!

Ukážka: William Gibson – Působnost

Působnost, druhá časť trilógie Jackpot z pera cyberpunkového mága Williama Gibsona, pomaly mieri na pulty kníhkupectiev, takže je čas na ukážku z knihy.

Ukážka: Dan Simmons - Pád Hyperionu

Nové české vydanie Pádu Hyperionu, druhej časti legendárnej Simmonsovej série, je tu a spolu s ním naša ukážka!

Ukážka: Clive Barker - Šarlatová evangelia

Pinhead sa vracia v poslednom, dosiaľ nepreloženom románe Šarlatová evangelia od Clive Barkera, ktorý nedávno vyšiel v hororovom vydavateľstve Carcosa.

Ukážka: Rebecca F. Kuang - Spalující bůh

Český Host vydal záverečný diel Makovej vojny s názvom Spalující bůh americko-čínskej autorky Rebeccy F. Kuang a my vám z neho prinášame ukážku.

Ukážka: Dan Simmons - Hyperion

Po prvom slovenskom vydaní slávneho Hyperionu sa nového dočkali aj bratia češi. V poradí už piate vydanie Simmonsovho legendárneho románu, s jedinečnou obálkou od poľského výtvarníka Dark Crayona, prinieslo vydavateľstvo Argo v spolupráci s Tritonom!

Ukážka: Iain M. Banks - Vodíková sonáta

Planeta9 vydáva drahokam v podobe Vodíkovej sonáty, ďalšieho románu z Kultúry od významného škótskeho autora Iaina M. Banksa!

Ukážka: Ondřej Jireš (ed.) – Trosky Země

V Čechách vyšla nová scifi antológia zameraná na nepublikované poviedky zo známych svetov českých autorov. A my vám prinášame ukážku :)

Ukážka: Philip K. Dick - Muz z vysokého zámku

Muž z vysokého zámku v slovenčine! Spolu so slovenským prekladom Hyperionu zatiaľ najvýznamnejšia literárna udalosť roku!

Ukážka: Lucie Lukačovičová - Chrám Azylu

Pre všetkých fanúšikov českých krotiteľov duchov máme ukážku z najnovšej knihy Chrám Azylu od Lucie Lukačovičovej!

Ukážka: Dan Simmons - Hyperion

Hyperion v slovenčine!!! Niet čo dodať, snáď len ukážku!