Ukážka: Jiří Pavlovský – Slepý hon

Pre všetkých fanúšikov českej urban fantasy máme skvelú správu! Kladivo na čaroděje sa po dlhých šiestich rokoch vracia!
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Slepý hon. Prvé české vydanie (Epocha, 2024).
Slepý hon. Prvé české vydanie (Epocha, 2024). / Zdroj Disclaimer
Začalo to celkom nenápadne - hrou na slepú babu, ktorá nabrala dosť temný nádych. Ale oslepnuté deti boli len začiatok. Čoskoro začne do nášho sveta prenikať naštvaná minulosť, po uliciach vyčíňajú podivní zabijaci a mŕtvych pribúda. Tím Felixa Jonáša vyráža do akcie proti hrozbe, ktorá presahuje nielen ich sily, ale aj chápanie.
Kto by kedy povedal, že najväčším ohrozením nášho vesmíru sú Erben a Nemcová.
Samostatný príbeh zo sveta Kladiva na čarodejníka!
Kladivo na čarodeja vás zavedie do nášho sveta, ako ho nepoznáte… a ako ho ani netúžite spoznať. Aspoň nie na vlastnej koži. Sveta mágie, temných prízrakov, oživených mŕtvol, zabijakov, démonov, psychopatov, nekrofilov, upírov – a to hovoríme len o kladných hrdinoch. Tí, proti ktorým bojujú, sú ešte oveľa horšie...


Jiří Pavlovský
_
Jiří Pavlovský (1968) je český spisovateľ, komiksový a filmový publicista, prekladateľ, vydavateľ a rodený Pražák. Spolu s ďalšími členmi literárnej skupiny Rigor Mortis patrí k autorskej generácii (o. i. Štěpán Kopřiva a Jiří Kulhánek), ktorá v polovici deväťdesiatych rokov vniesla do českej fantastiky svieži vietor v podobe nekorektných, cynických a akčných príbehov.
Väčšinou píše poviedky, či už sám alebo v spolupráci s ďalšími autormi. Za mnohé z nich získal žánrové ocenenia: Nočná návštěva a Dobro vítězí (Cena Karla Čapka), Eskorta (Cena Akadémie SFFH) apod. V roku 1998 vydáva legendárnu antológiu drsnej a cynickej fantastiky s názvom Rigor Mortis. O dva roky mu v spolupráci s Marekom Dobešom vychádza ďalšia antológia Je dobrý být mrtvý.
Ako prvý samostatný titul mu vyšiel román Zatykač na Stonea, kniha z francúzskej sci-fi série Mark Stone, pôvodne písanej Jean-Pierrom Garenom. V roku 2012 začína publikuje krátky román Magie pro každého, prvý diel urban fantasy série Kladivo na čaroděje. Prvá séria končí po trinástich vydaných častiach v roku 2018 poviedkovou antológiou s názvom O krok před peklem. V roku 2024, po šiestich rokoch čakania, vychádza Slepý hon, nový Pavlovského samostatný román z tohto sveta. Do série zatiaľ prispel šiestimi románmi a jednou antológiou, je však isté, že sa na jej vydávaní bude podieľať aj naďalej.
V 90-tych rokoch založil vydavateľstvo Crew a distribučnú sieť Seqoy. Patrí k dlhodobým redaktorom magazínu Pevnost. Od konca roku 2023 mu pravidelne spolu so Štěpánom Kopřivom vychádza podcast Rudá žeň, v ktorej sa venuje kriminálkam a noirových detektívkam.
Je ženatý s autorkou Janou Jůzlovou a žije v Prahe.

Jiří Pavlovský – Slepý hon
Séria: Kladivo na čaroděje #13
Vydavateľstvo: Epocha
Rok vydania: 2024
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 136
Väzba: mäkká / brožovaná
Obálka: Lukáš Tuma
Ilustrátor: Lubomír Kupčík
ISBN: 978-80-278-0196-1

Odkazy:
Vydavateľstvo Epocha.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

(2024)

Slepý hon

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2024)

Slepý hon

Ďalšie články a poviedky v téme Knižné ukážky

Ukážka: Jiří Pavlovský – Slepý hon

Pre všetkých fanúšikov českej urban fantasy máme skvelú správu! Kladivo na čaroděje sa po dlhých šiestich rokoch vracia!

Ukážka: William Gibson – Působnost

Působnost, druhá časť trilógie Jackpot z pera cyberpunkového mága Williama Gibsona, pomaly mieri na pulty kníhkupectiev, takže je čas na ukážku z knihy.

Ukážka: Dan Simmons - Pád Hyperionu

Nové české vydanie Pádu Hyperionu, druhej časti legendárnej Simmonsovej série, je tu a spolu s ním naša ukážka!

Ukážka: Clive Barker - Šarlatová evangelia

Pinhead sa vracia v poslednom, dosiaľ nepreloženom románe Šarlatová evangelia od Clive Barkera, ktorý nedávno vyšiel v hororovom vydavateľstve Carcosa.

Ukážka: Rebecca F. Kuang - Spalující bůh

Český Host vydal záverečný diel Makovej vojny s názvom Spalující bůh americko-čínskej autorky Rebeccy F. Kuang a my vám z neho prinášame ukážku.

Ukážka: Dan Simmons - Hyperion

Po prvom slovenskom vydaní slávneho Hyperionu sa nového dočkali aj bratia češi. V poradí už piate vydanie Simmonsovho legendárneho románu, s jedinečnou obálkou od poľského výtvarníka Dark Crayona, prinieslo vydavateľstvo Argo v spolupráci s Tritonom!

Ukážka: Iain M. Banks - Vodíková sonáta

Planeta9 vydáva drahokam v podobe Vodíkovej sonáty, ďalšieho románu z Kultúry od významného škótskeho autora Iaina M. Banksa!

Ukážka: Ondřej Jireš (ed.) – Trosky Země

V Čechách vyšla nová scifi antológia zameraná na nepublikované poviedky zo známych svetov českých autorov. A my vám prinášame ukážku :)

Ukážka: Philip K. Dick - Muz z vysokého zámku

Muž z vysokého zámku v slovenčine! Spolu so slovenským prekladom Hyperionu zatiaľ najvýznamnejšia literárna udalosť roku!

Ukážka: Lucie Lukačovičová - Chrám Azylu

Pre všetkých fanúšikov českých krotiteľov duchov máme ukážku z najnovšej knihy Chrám Azylu od Lucie Lukačovičovej!

Ukážka: Dan Simmons - Hyperion

Hyperion v slovenčine!!! Niet čo dodať, snáď len ukážku!